Καταρρέει με πάταγο…

Πρέπει να είναι σπάνιες οι περιπτώσεις μιας τόσο ολοκληρωτικής κατάρρευσης πρωθυπουργού μέσα στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν χθες απελπιστικά λίγος στην απολογία του, στην οποία προσπάθησε μάταια να δώσει χροιά επίθεσης, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για τον ίδιο, την κυβέρνηση και το κόμμα του, που δεν έχουν πλέον πουθενά να σταθούν.

Ούτε η προσπάθεια να αναζητήσει συμψηφισμούς ούτε η παρουσίαση των υποκλοπών ως προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από ξένα κέντρα με ευφάνταστους πρακτορολογικούς συσχετισμούς ούτε η βαριά αποφορά μετεμφυλιακού κράτους που ανέδιδε η ομιλία του λειτούργησε υπέρ του.

Τουναντίον, βρέθηκε πλήρως απομονωμένος τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω απ’ αυτήν. Απέναντί του βρήκε έναν τοίχο σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι όλοι όσους ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, με πρώτο τον Ε. Βενιζέλο, τον διέψευσαν με δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις τους πριν καν ο ίδιος κατέβει από το βήμα.

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα που αντανακλούν με αμεσότητα τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης: ναυάγιο.

Πανικόβλητος, εκλιπαρούσε τον Τσίπρα να του δώσει το φιλί της ζωής με μια πρόταση δυσπιστίας που θα του επέτρεπε να πει προσχηματικά πως μπορεί να συνεχίσει κανονικά.

Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα ήταν ότι την πρόταση δυσπιστίας θα την κάνει ο λαός στην κάλπη. Είναι καιρός κάποιος δικός του να του εξηγήσει ότι πολιτικά είναι τελειωμένος.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί